MasuNu tycker jag att man påriktigt börjar se en riktig liten babymasu. Tänk att där bor en liten flicka eller pojke som växer så det knakar i mamma. 22 veckor kvar...
03.11.2014 kl. 12:01

Inför babyns ankomst

Jag älskar att laga listor o kunna kruxa av dem. Så naturligtvis måste jag laga en lista inför bebéns ankomst. Förutom detta så behövs ju naturligvis en hel del kläder och allt möjligt åt mamma-to-be, men det behöver jag inte kruxa av. Mycket på denna lista finns i tankarna redan, men ännu har det inte funnit sin väg hem till oss. Tror vi väntar tills nästa ultra förrän vi köper något större. Då har redan hälften gått (17+3 idag) så då kommer det nog att kännas säkrare. 

Den här mobilen kommer jag antagligen att köpa åt skrutten. Så väldigt söt o utan extra krimskrams, vilket jag ogillar. Dessutom är den färgglad o elefanter är ju så fina djur! 


Sitter tänker jag försöka fynda på loppis eller tori.fi ( i färgen nedan, så hör av dig om du har en!) , och babynestet syr jag själv. Kommer att kännas roligt att ha gjort det själv. (Är ju dessutom utbildad textilartesan trots att jag inte använder den titeln till mycket)

Spjälsängen kommer eventuellt att vara arvegods. Vi måste bara komma fram till om den går att ändra höjd på eller ej. Vagga finns också att få. 

Matstolen behövs ju inte förrän i mot hösten nästa år så tror den får vänta lite. Tripp Trapp har varit i planerna redan före skrutten meddelade om sin ankomst så det behöver jag inte ens fundera på. Däremot funderar jag på ett Newborn set till den, vore mysigt att kunna ha bebbe med vid matbordet redan från början. Manduca lär ska vara den mest ergonomiska bärselen, också den ska jag försöka fynda som begagnad. Skötbordet kommer vi att få, barnvagnen, barnstolen med telakka köper vi i ett set från Jollyroom som snälla "faffa-to-be" vill ge åt oss. 

 

Det största projektet inför bebbes ankomst är att byta bil. Barnvagnen har vi nämligen redan försökt få in i min kära Yaris, men det gick inte. Helt för liten baklucka. Såååååå synd för jag älskar verkligen min lilla gråa loppa! 

03.11.2014 kl. 09:34

Tjejhelg

Idag kom Paula hit! Jag åkte till Ekenäs tågstation o plockade upp henne.

Vi gick på promenad o låg på sängen o slöade med katten samt fick många goda skratt då vi båda var ganska trötta o hysteriska... En bra kombo ;) 


Dagens mumsiga middag bestod av tortillas! Herregöö så gott, tänk att man aldrig tröttnar! Åt definitivt för två ikväll. Före maten hade vi teinidisco med alla hits från barndomen o de tidiga tonåren. Backstreet Boys, Brittan osv, ni vet. Good times.Efter maten tände jag en massa ljus i hela huset, varav många tändes med pappa i tankarna. Nu ligger vi i soffan o slöar o ser på OITNB. Ja, o äter ohälsosamt också. Skön lördag!

 

01.11.2014 kl. 20:21

Snaaaart!

Godmorgon på er! Idag får jag besök av en av mina besties, nämligen Paula! Kvällen är fullspäckad av soffmys (ja, fortfarande ett mycket trött preggo här), sen känner jag för lite mini-hemmaspa. Fast före det borde jag städa... Fortfarande... Hade tänkt städa ren i torsdags, haha. Det gick som det gick. Sov en tupplur istället. För att jag kunde. 

Idag är det ju också Alla Helgons dag, dagen då man tänder ljus för de där älskade personerna som lämnat jordelivet. Pappa, min nära vän Jeinar, min barndomsvän Emilia, min mormorsmor, många andra som lämnat avtryck i livet. En dag som denna tänker jag extra mycket på dem, saknar lite extra. Dessutom ger mina graviditetshormoner saknaden en extra kick just nu, stod i köket i morse o hörde på Journey o grät över att mitt barn inte kommer att ha en morfar i livet. (And here we go again).

 

Nej. Nu ska jag städa. 

01.11.2014 kl. 09:03

Julljusen gör mig utmattad

I varje inredningsbutik finns nu julljus framme. I massor. Enorma mängder och variationer. Rött ljus. Blått ljus. Varmt, kallt, flerfärgat, blinkande. Är det bara jag som blir fullständigt utmattad av dem? 

Dessutom vet jag ju att jag har tillräckligt med ljus hemma, men ändå. På nåt sätt känner jag ett tvång att gå nära, peta lite, tända och släcka, kolla runt. Köper dock inget, för det känns helt för besvärligt att hitta rätt nyans på lampor, rätt storlek, mönster, osv osv osv. När blev det så besvärligt?

Den här ljusstaken hade jag dock inte tackat nej till. 

Från Jotex.

30.10.2014 kl. 14:11

Om den där tröttheten

Många tankar snurrar i mitt huvud just nu med tanke på diskussionerna om mammatrötthet och föräldraskap. Hannah har t.ex. skrivit om det. Likaså Danni. Här finns en väldigt läsvärd text ( på finska dock). 

Jag har alltid sett mig själv som en människa som kommer klara av moderskap, som kommer att våga be om hjälp samt klara mig fint på tumis med bebén. Men vem vet hur min baby är? Kanske gråter hen från morgon till kväll. Kanske har hen kolik och magknip från helvetet? Kanske sover lillpyret aldrig mer än en kvart åt gången, men istället tretton gånger om dagen?

Vem vet hur trött jag kommer att bli. Vem vet vad min mammahjärna kommer att säga, för att inte tala om mammahjärtat. Kanske jag kommer att spela upp en fasad medan jag innerst inne skriker på hjälp. Jag hoppas inte det. Jag hoppas att jag kommer att kunna be om hjälp på samma sätt som jag nu ber om hjälp i andra situationer som inte är lika viktiga. 

Jag är inte orolig över att bli förälder, inte ens det minsta lilla nervös. Så säker är jag på mig själv just nu. Men vem vet hur det kommer att gå? Jag har en vän som är väldigt trött just nu. Jag försöker hjälpa när jag hinner och kan mellan arbetsturer och vardagsliv. Hon vill ofta inte ha hjälp, men jag känner på mig att hon behöver den. Våga fråga. Jag hjälper så gärna. Jag tränger mig gärna på om det är vad som behövs för lite "vanlig jävla lugn o ro" som Hannah brukar uttrycka sig. Vem vet, kanske jag behöver hjälpen tillbaka en dag?

Ta hand om varandra och er själva. Våga be om hjälp. Ni är inte sämre mödrar för det. Som många redan har skrivit och sagt så är det en ganska ny uppfinning, detta med att mammor ska ta hand om sitt/sina barn ensam. I många länder är man en stor grupp med mammor, vänner, syskon, mor- och farmödrar som delar på ansvaret och jobbet. Våga skapa en grupp för dig och ditt barn! 

30.10.2014 kl. 11:39

Ibland slår det mig

Vi ska få en liten baby. Ett litet mirakel som är bara vårt. Oooo så rinner tårarna... 
30.10.2014 kl. 09:47

Långfrulle och OITNB

Godmorgon från mig o katten. Vi sitter i soffan o ser på OITNB o äter frukost. Ja, eller jag äter frukost. Katten glor på fåglarna o jamar medan hon sträcker på sig.Idag skiner solen. Ja, jag måste bara berätta det. Solen skiner! O jag börjar jobba först kl 15! Vilken superstart på dagen. Frost på marken som glittrar o en massa fåglar som kvittrar (oplanerat rim där haha). 

Denna dag kommer att bestå av städning, klädtvätt o disk. Spääännande förmiddag med andra ord. Men först långfrulle. 

30.10.2014 kl. 09:23

Doppler

Godmorgon på er! Idag blir det jobb från morgon till kväll igen. Som tur brukar de dagarna gå snabbast, av nån konstig anledning. Fast dagarna går väldigt fort just nu annars också, samtidigt som de känns långsamma. Just nu går jag mest omkring o räknar dagar tills vi ska till Stockholm på minisemester på tumis, o efter Stockholm blir det nästa ultraljud. Wohoo!

Jag hinner alltså fundera några veckor till på om jag vill veta vad hen blir för en eller inte. Lutar nog mot att ta reda på, men som sagt, kanske jag säger nej sen på ultrat. 

Har ett par gånger hört på skruttens hjärtljud med en doppler som jag fick låna av en vän, o det värmer hjärtat såå varje gång. Dessutom kan man spela in ljuden också o lyssna lite nu som då. Mysigt! 

29.10.2014 kl. 08:17

DIY citronskrubbDen här burken med citronskrubb har jag i alla fall fått gjort idag, huvudvärken till trots. Det är ett super-enkelt recept och huden känns jättelen efteråt. 

Du behöver

  •  6 dl socker
  •  0,6 dl kokosolja
  •  1 citron

Smält kokosoljan i mikron och blanda ihop med sockret. Riv skalet av citronen, skär citronen i två delar och pressa ut saften. Blanda ihop med sockret. Färdig! 

28.10.2014 kl. 13:52

Om zonterapin

Hela zonterapisessionen tog en kvart. Zonterapeuten "kammade" med en slags plastbricka över nedre ryggen på mig, vilket var lite lustigt för det kittlade och gjorde ont samtidigt. Nu har jag stora sugmärksliknande märken över områdena som gjorde mest ont. Efter det satte hon fast små pärlor i öronen på mig, på de rätta ställena, o klämde lite på vissa punkter på fötterna. Sen var det klart för denna gång!

Nu ligger jag hemma med värk i rygg och huvud, vilket jag nog hade räknat med men... ändå. Tyck synd om mig ;)

28.10.2014 kl. 13:26

Zonterapi idag

Idag ska jag på zonterapi. Jag hoppas det hjälper mot min ischias som blir värre för varje (arbets)dag som går. Det där med att stå o stressa omkring 4-9 timmar om dagen, alltså. Inte så bra för mig just nu. Har någon av er varit på zonterapi under graviditeten? Jag visste inte ens om att det fanns för vuxna, höhö. Trodde det bara var en baby-med-kolik-grej.
28.10.2014 kl. 08:27

Jultårtssäsongen inledd!

Mums säger detta preggo. PRECIS vad jag velat ha i flera dagar nu...
27.10.2014 kl. 19:18

Före sin tid

Alla andra ba "Halloween, wohoo!!" medan jag ba "Hmm vad ska jag göra till julklappar i år..."
27.10.2014 kl. 18:41

Om att äta under graviditeten

Jag börjar sakta lära mig reagera en liten stund före jag blir helt vrålhungrig. Det går nämligen snabbt o sen blir jag yr om jag inte får mat genast. En dålig kombo.

Börjar bli riktigt duktig på att äta, dessutom. "Hahaaa ja några extra kilon finns det ju att ta ifrån" tänker den där lilla sura rösten allra längst in i mig, den där sura rösten som jag gladeligen SKITER i under graviditeten och annars också nu för tiden. Skiter väl i om jag har några extra kilon. Jag är lycklig ändå. Jag är samma människa ändå. Idag ställde jag mig på vågen o tänkte "Yes, va bra, jag har inte gått ner ännu mera i vikt".

Jag har ju nämligen haft väldigt svårt att få i mig tillräckligt mycket mat de här senaste 16 veckorna, o trots att jag på rådgivningen vägde endast 1 kg mindre än inskrivningsvikten så har den åkt upp och ner. Så har min hunger också. Emellanåt är jag vrålhungrig men får inte i mig mer än ett par skivor Piimälimppu (Definitivt något av en hit hittills under denna graviditet, piimälimppu med oltermanniost på). Eller så känner jag ingen hunger alls men pinar ändå i mig frukt efter frukt för att få nånting i mig.

Vet inte egentligen varför jag skriver detta inlägg eller om nån alls kommer att bry sig, men känner just nu att jag är nöjd över att jag faktist har hållit min vikt o inte tappat fler kilon. Jag har ju inte mått illa alls (Halleluja) men hur enkelt är det att tvinga sig själv äta när man känner sig proppmätt efter en mandarin eller två? Och varför tror folk att det är okej att kommentera vad jag äter eller mitt utseende bara för att jag är gravid?

27.10.2014 kl. 15:50

Välkommen till min blogg! Jag heter Sandra. Mig hittar du oftast med min kära kamera i högsta hugg. Utöver det bakar, inreder, njuter och drömmer jag mycket. Just nu bloggar jag mycket om miraklet som växer i min mage. Beräknat datum 10.04.2015.

Jag jobbar på klädbutik i Ekenäs och bor med min prins, katt och iller i ett hus på landet.  
Jag gör mitt bästa för att lyxa till vardagen varje dag och gillar också att bara sitta o fundera på vår trappa.

___________________

Follow on Bloglovin
Copyright Sandra Vaihela 2006-2014.
Olovlig kopiering förbjuden. Fråga om du vill låna en bild!
Är du intresserad av bi
lder eller samarbete kontakta mig på
kairisblogg@live.com

___________________

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar


Gillar du bilderna jag laddar upp? Gilla mig som fotograf här, eller kolla in på min Flickr-sida!