Önskeinlägget

Det här, kära vänner, är vår iller Ines. Ines är ett djur som sover ca 16 h om dygnet. Denna dam är redan fyra år gammal. Hon bor i en stor trevåningsbur o slipper ut ofta o rusa omkring. Hon tycker om att bita matte i fötterna så det betyder att när hon är ute o busar har matte stora tofflor på fötterna. Hon brukar drömma mycket o gny i sömnen ibland, vilket smälter våra hjärtan varje gång. Det där ljudet är så sött. Ines tycker om att få knäckebröd, surskorpa eller en liten bit popcorn som godis nu som då. Illrar är köttätare men inget i köttväg duger åt denna fröken (som tur). 

Ines fanns ren hos min sambo då jag flyttade in o vårt genombrott som vänner kom nog hos veterinären en gång, då mattes famn var absolut bäst när Ines skulle få vaccin. Gumman ändå! 

 

27.10.2014 kl. 07:55

Ny header

Ve och fasa, mitt ansikte har hittat till min header! Får se hur länge jag kan se på mig själv varje gång jag öppnar bloggen... ;)
26.10.2014 kl. 19:43

Wanties åt lilla skrutten


Lindex / KappAhl

En massa allt möjligt jag just nu vill ha åt Pyret. Vi vet inte vad det är för kön och jag vet inte heller om jag vill ta reda på det eller ej, men dessa plagg är såna som jag skulle köpa åt Pyret ändå. Tycker speciellt att mörkblått passar bra på en baby som antagligen kommer ha mörkt brunt hår. Kan se framför mig en liten skrutt med stora bruna skimrande ögon o en massa mörkt hår på huvudet. Kärleken och förväntan inför det, alltså... <3
 
26.10.2014 kl. 18:59

The Fault in Our Stars & hot chocolate

Så världen ser dyster ut idag! Grått o duggregn, de sista löven kämpar på träden men faller sakta ner, ett efter ett. Jag sitter o ser på The Fault in Our Stars o dricker varm kakao under en filt i soffan. Katten myser på brevid o här inne är det lugnt o varmt. 

26.10.2014 kl. 11:39

Nytt åt bebecita


Som sig bör har jag ju naturligtvis fyndat lite på rean på jobbet. Två gråvitrandiga bodyn i stl 56 o 68, ett par tunna vantar till våren o två pyjamasar. Den ena har små söta dinosaurier o djur på sig. Himla gullig! 
25.10.2014 kl. 19:43

Handen på hjärtat

Jag har fått låna en hemdoppler av en vän, och har hittills trott några gånger att jag lyckats fånga upp hjärtljudet. Men igår! DÅ! Då fick jag inspelat några sekunder av snabbt dunkande. Kärleken till det där svaga dunkandet alltså. Fast jag inte varit desto oroligare så är man ju ändå alltid det. Lyckades smälla magen i en stång igår dessutom så var lite småfundersam över det. 

Jag har väldigt svårt att helt och hållet släppa baktanken att det ännu hinner gå dåligt, märker jag. Trots att jag nu under reatider har köpt några plagg åt Lillis, trots att vi gick in i femte månaden igår (v17 alltså) så märker jag att jag fortfarande inte vågar glädjas helt fullt ut. Min chef frågade mig glatt igår om vi redan köpt vagnen, men det kändes helt för tidigt för sånt. Jag har känt två sparkar o antar att lugnet kanske infinner sig sen när man känner mer. Hur kände ni under graviditeten? Glädje från första början eller en liten gnagande oro? Vågade ni hoppas ren från början? Vågade ni handla större inköp?

25.10.2014 kl. 08:08

Den första magbilden

Ja, okej då. Kanske jag har en liten mamma-mage. Så mycket kärlek som jag känner för denna lilla bula.

22.10.2014 kl. 10:54

FrullebulleJag har börjat äta en dunderfrukost varje morgon. En kopp kaffe, juice, tre bröd o två frukter. Antingen kiwi, mandarin eller äppel. Börjar jag tidigt ser jag till att stiga upp så att jag kan äta frukost utan att se på klockan alls. Det om nånting är en bra start på dagen!
22.10.2014 kl. 09:18

Saker som börjat hända mig nu

*Äter mat*

En kvart senare vrålar magen o jag är superhungrig. Jep. Varje dag.

21.10.2014 kl. 20:50

Första gravidgnället

Nu i vecka 16 är det första gången jag verkligen behöver gnälla lite över krämpor. Eller krämpan jag har. Ischias. Den började redan i vecka 9 men då väldigt svagt, men den senaste veckan har värken ökat drastiskt. Det gör så väldigt ont att gå redan nu, och efter 9 timmars arbetsdag (på fötter hela dagen) så gör hela allting ont från bröstkorgen neråt. Har försökt och kämpat med att gå sakta och försiktigt hela dagen men minsta lilla "fel" rörelse gör att värken hugger till som en kniv. Imorgon ska jag ringa till en zonterapeut i Ekenäs som jag har hört är helt magiskt bra, så jag hoppas att hon kan hjälpa mig.

Denna kväll tillbringas alltså i soffan. Ska försöka göra lite tänjrörelser eller dylika, har någon av er tips på såna som är extra bra till ischias? 

21.10.2014 kl. 19:48

Har du Instagram?

Jag läste Nadias inlägg där hon puffade för sin instagram (nadia_insta) o tänkte göra lika själv, men tänkte också fiska efter era. Ja, eller ni får gärna gå in o följa mig så kan jag följa er tillbaka. Min instagram hittar ni under namnet sandravaihela . Så originellt, så djuptänkande, så klassiskt.

Det var allt jag hade at komma med denna morgon, nu blir det nio timmar på fötter, alltså jobb hela dan. Huh. Funderar många kvällar hur länge det ska gå utan att Pyret säger "stoppstoppstopp mamma nu får du lugna ner dig lite!"

21.10.2014 kl. 09:02

Ledig måndag o drömmar om framtiden

Det känns ganska roligt att jag o Pyret om några dagar går in i femte månaden. Redan femte månaden! Helt fantastiskt. Och så spännande! Igår köpte jag mitt andra mammaplagg för nu börjar magen synas. Hittade en gråvit-randig blus för 7 euro på rea i H&M, supersnygg!

Jag har väldigt svårt att föreställa mig vårt liv om ett halvår. Då kommer det att finnas en liten flicka eller pojke här som förgyller vardagen på bästa möjliga sätt. Samtidigt känns det som den mest naturliga framtiden för mig. Jag har alltid älskat barn (nästan, får ofta höra en historia om en liten Sandra som ska "se på den söta lilla babyn". Jag lär ska ha tittat ner i vagnen och sagt YÄK med hög röst. Charmerande.) och jag känner absolut ingen oro över att ha ett litet spädbarn här hemma. 

_________________________________

 

Det börjar också pirra i fingrarna att fixa babyrummet i skick. Just nu ser det rummet som sagt fortfarande ut som när min kära sambo bodde i det som liten, för närmare 28 år sen alltså. Ja, eller huset är byggt ca 30 år sen så... Ni kan tänka er. Brun korkliknande plastmatta och tapeter med enorma nyansskillnader här o där pga möbler. Kanske jag kunde börja tömma rummet idag, är nämligen ledig! Bästa möjliga dagen att ha ledigt är nog en måndag. Så sjukt skönt. Speciellt då det är superfult och tråkigt väder ute. Ja. Det blir nog bra. Vilka är era bästa barnrumstips?

20.10.2014 kl. 09:33

Bola-halsband och veckoslutet som gick

Igår åkte jag o sambon iväg för ett veckoslut i Åboland. Vi fixade stugan i skick inför vintern, hälsade på hos min mormor o morfar, promenerade i Nådendal och övernattade hos mamma. Vi var också till Ozbaby för att testa om barnvagnen ryms i min bil. Jag var helt bombsäker på att den skulle rymmas huuuur bra som helst o vi skrattade o skämtade om att "vi kanske får fa via bilaffären hem". Haha. Den rymdes inte. Inte. Ens. Nära. På. Så denna höst eller vår uppgraderas min kära älskade Yaris till något större. Den som var så jag. Tusan också. I Ozbaby köpte jag ett Bola-halsband, som är ett halsband med en liten speciell bjällra i, som man hänger ända ner till gravidmagen. Babyn hör o känner igen bjällran redan så tidigt som i vecka 20. Ljudet kan också verka lugnande på babyn sen då tiden i magen är förbi. Och visst är ljudet vackert! Svagt, melodiskt och diskret. Har ni haft Bola-smycken?

Idag sökte vi efter nya vinterstövlar åt mig (förgäves) och hälsade på hos min farbror som bjöd på lunch. Det där med vinterstövlar var liksom ett omöjligt projekt, precis som varje år. Mina fötter är ett par vackra storlek 42 och att försöka hitta snygga och bekväma och INTE 200 euro dyra skor är som att gräva efter guld på bakgården. Onödigt och irriterande. Mina fötter var heta som jag-vet-inte-vad i för varma skor o fingrarna svullnade. Magen värkte o orken dalade snabbt. Morr... Får väl beställa från nån nätbutik istället o prova hemma. 

På tal om hemma är det just där jag är nu. En halvsur katt mötte oss i dörröppningen o rusade ut snabbt snabbt snabbt. Sååå tråkigt att ha varit inne ensam ett dygn! Ja, eller helt ensam är hon ju inte, men Ines (illern) är ju inte så sällskaplig av sig då hon mest biter. Jag har tänt en massa ljus o i vedspisen sprakar en brasa, så allt är ganska lugnt o skönt just nu. Perfekt avslut på detta veckoslut.

19.10.2014 kl. 18:58

Fredagslyx

Ikväll lyxade vi till det lite med vichy ur vinglas, hemgjord timjan-potatismos o gott kött. Pepparsås till. Ah, så gott. Nu blir det mys med älsklingen all the way. Vain Elämää på tv och tända ljus. Perfekt. 

17.10.2014 kl. 20:32

Vecka 16 o lite lyx

Idag börjar v 16! Redan så långt. Vi fick ju just veta glädjenyheterna känns det som. Firar med att jobba hela dagen men tänkte laga lyxmiddag till ikväll, för sen är jag ledig tre dagar. Såå skönt! 

Jag hade så gärna lagt upp en magbild men jag har så liten babymage att tala om att jag nog håller den för mig själv ännu. Under denna vecka har den ändå lite börjat växa så nog finns där väl en liten ännu o sparkar på. Kan tänka mig att jag sen i v35 börjar ångra att jag ville att magen skulle växa! 

Men nu ska jag dricka upp mitt kaffe o fa på jobb. 

17.10.2014 kl. 08:58

Välkommen till min blogg! Jag heter Sandra. Mig hittar du oftast med min kära kamera i högsta hugg. Utöver det bakar, inreder, njuter och drömmer jag mycket. Just nu bloggar jag mycket om miraklet som växer i min mage. Beräknat datum 10.04.2015.

Jag jobbar på klädbutik i Ekenäs och bor med min prins, katt och iller i ett hus på landet.  
Jag gör mitt bästa för att lyxa till vardagen varje dag och gillar också att bara sitta o fundera på vår trappa.

___________________

Follow on Bloglovin
Copyright Sandra Vaihela 2006-2014.
Olovlig kopiering förbjuden. Fråga om du vill låna en bild!
Är du intresserad av bi
lder eller samarbete kontakta mig på
kairisblogg@live.com

___________________

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar


Gillar du bilderna jag laddar upp? Gilla mig som fotograf här, eller kolla in på min Flickr-sida!