Om graviditeten hittills

29.09.2014 kl. 09:15

Tänkte att jag skulle berätta lite om min graviditet så här långt. Just nu är vi i v13. Veckan då jag testade positivt så hade trodde jag faktist först att vi "misslyckats" också denna gång och var ganska ledsen under ett par dagar, men tant röd kom aldrig o på fredagen kunde jag inte hålla mig mer. Två streck uppenbarade sig snabbt som attan o jag kunde inte tro mina ögon. Kan inte ännu heller riktigt tro det. Men magen o kroppen jobbar på och om några veckor så borde jag ju få börja känna av att där bor en liten flicka eller pojke. 

Jag har mått riktigt bra! Är själv förvånad, för som tonåring fick jag känna av alla biverkningar humörmässigt som kunde finnas. Jag har dock inte särskilt stor matlust och har gått ner ett par kilo pga det, men det lär ju inte ska vara nån fara ännu. Pressar i mig små mellanmål hela tiden bara. Pasta är superbra, det är jag riktigt sugen på hela tiden. Mmmm spagetti o köttfärssås med champinjoner i. Yum! Jag har också varit väldigt trött, kombinerat med att jag vaknat tidigt varje morgon trots att jag kunde ha sovit (07.34, som ett klockverk). Inatt har jag sovit 11 timmar så hör o häpna, jag känner mig pigg! Men tröttheten har inte kunnat minska på glädjen jag känner. Jag älskar barn! Nu ska jag själv få bli mamma! Vilken underbar känsla det är. 

I början av graviditeten led jag tyvärr av blödningar. Det gjorde mig så hemskt orolig att jag själv märkte att jag blev tystlåten o gråtmild. Kan inget i mitt liv gå rätt? Men då jag till sist började bli galen så for vi på ett tidigt ultra o där fanns ett litet, litet pickande hjärta. Efter det har blödningarna slutat helt o hållet, tack o lov. Inte en lätt sak för detta blivande mammahjärta. 

Igår kväll satt jag o fönstershoppade på Ozbaby o Lekmer, vad finns det annat för sidor jag kan kolla på? O när är det vettigt att börja inhandla större inköp, ja eller sånt som matstol, sitter, säng. Berätta gärna hur ni gjorde! 

Tack också för alla gratulationer! Jag blir riktigt rörd. Faktist. Fast det kan ju iofs vara hormoner också, haha ;)

Kommentarer (4)
Stort grattis Sandra! Vi är så glada för din skull! Vi själva köpte vissa saker som vi överhuvudtaget inte behövde (som en sån där grej som man har när bebin skall bada), men sen fanns det också vissa saker som var helt oundvärliga som t ex en bra barnvagn. Tror jag började ganska tidigt med barnvagnen, för jag researchade den i månader innan vi visste hurdan vi ville ha. Sen så hade just den barnvagnsbutiken en sån deal att man kunde köpa den på förhand, men först hämta hem den strax inann vilket var bra.

Jag blödde också mycket dom första 12 veckorna, men visste som tur inte om att jag var gravid så jag trodde det var vanlig mens. Fick veta att jag var gravid först i vecka 9, så jag behövde inte oroa mej dom där första två blödningarna! :)
Ninette29.09.14 kl. 09:34
Tack Ninette! Det är så roligt o spännande :) Barnvagnen har jag också börjat kolla noggrannare på. Eftersom vi bor på landet så har jag börjat läsa på om olika däck, vilka som passar bäst till vilken sorts vägar osv. Det finns så mycket att fundera på! Den måste dessutom rymmas i min lilla bil, så storleken måste också vara rätt ;) Jag tror dessutom att snälla farfar-to-be köper barnvagnen åt oss så det är skönt att inte behöva fundera på var man ska få pengarna till den, de är ju rätt så dyra! Jag har hört om många som blött, men man blir ju ändå så orolig sen! Som tur gick det bra! :)
29.09.14 09:39
om du behöver ngt stickat sen när plutten kommer så har jag en massa garn i olika färger som behöver ett ändamål ;) :) kramar
Frida29.09.14 kl. 11:00
Yllesockor!
29.09.14 12:23
Måste erkänna att ja sökte mej direkt hit då ja hörde nyheterna. E lite lat på bloggläsande å ha int ännu heller fått till stånd me mitt eget. ( Kanske då ja blir på mammaledit) De känns bara så intressant att läsa om en annans graviditet då man själv e inom samma situation. Så ja hoppas på text i fortsättningen oxå. :)

Å dedär me när alt e nytt så skrämmer de ju no skiten på en. Ja va lite i samma situation som du i början av graviditeten. Blödningarna skrämde mej int så myky men känslan av att man blev knivhuggen hela tiden, värre än mensen. Ush! Man ville bara gråta å va stilla. Å mera galen blir man ju på att läsa juttun på olika nätsidor. Men ja litade på att de e helt normalt i början. Å som tur gikk de om på en vecka å i första ultra då man hörde att alt va som de ska vara kändes så underbart.

På tal om inköp. Så blev man ju faktist ganska tokig på alt som måste skaffas för beebisen. Man bara ville ha alt på en gång MESAMMA. Men vi märkte sen när man lite lugnat ner sej så börja vi skaffa en grej åt gången. Vagnen ha vi sett på sen början. Låtit de lite rulla i bakhuvu å sett igen på nytt. Eftersom pengar int växer i träd så bestämde vi att vi ska beställa utomlands. Ha ändå nogrant läst miljontals finska bloggar som ha rekommendera vagnarna å tyckt dom vari bra. Å så tänkte vi ta en sån vagn som svänger om sej till alla håll å kanter å ryms i litet ställe. Såndär 3 in 1 system.

Såhär långt som vecka 24 har vi inskaffat skötbords underlag, badkar å sängen. Sängen tyckte ja va bra att vi skaffa i tid så kissekatten blir van me den itid så han vet att de INT e hans plats att vara i. Kläder tittar ja på hela tiden. Men sånt behöver man int oroa sej för då Mammorna köpt redan massvis me beebiskläder å vinterplagg. Tilome några paket me blöjjor har vi redan.
Tuhkimo29.09.14 kl. 11:39
Välkommen hit! Misstänker att det kommer bli lite av en mammablogg nu eftersom jag ofta bloggar om saker som jag just nu upplever, är jättedålig på att blogga om allt annat just nu åtminstone. Enda som upptar tankarna är ju pyret i magen! :) Jag har mera haft molvärk i magen, emellanåt små hugg men räknar med att det är heeelt normalt. Efter blödningarna o paniken man då kände har jag lugnat ner mig 95% ungefär, känner mig väldigt "zen" o tillfreds just nu. Litar på min kropp. Har fått se att lillis har 2 armar o 2 ben. :) Vi har turen att ha en så fin faffa-to-be att han köper vagnen åt oss! SÅÅÅ snällt o välkommet. Det är ju ändå det dyraste o en så viktig grej. Sen vill jag no ha en babysitter färdigt fast den inte behövs som just sitter i början, men snarare för att ha i liggande ställning för bebisen sen när den är riktigt riktigt ny och underbar :) Sängen kan vi skaffa först sen när vi har renoverat barnrummet misstänker jag, eller får se. Den kommer ju ändå att stå i vårt sovrum första tiden men tills bebis kommer så ska den ju vara nånstans också. Känner att jag inte vill ha den i sovrummet förrän senare. Det där med katten så har jag också funderat på, jag tror inte hon kommer fa dit o ligga men vem vet?! Får nog börja träna henne nu :) Lite kläder har jag köpt i stl 56 o så några reaplagg i stl 62-68. Det handlar mest om pyjamas o sen av Muminplaggen vi hade i Lindex i vintras/våras :)
29.09.14 12:14
Grattis! Jag är också gravid, väntar första barnet i vecka 9 (8+5).. hoppas jag iaf.. har också haft blödningar och idag en mensvärk liknande värk.. från rådgivningen gav dom idag remiss åt mig på ultra tills imorgon på morgonen. . Jag/vi hoppas att få se ett litet hjärta ticka, vi vill båda ha barn så otroligt mycket..
Oh, den där känlsan när + kommer på stickan är oslagbar ♥
iii29.09.14 kl. 20:19

Välkommen till min blogg! Jag heter Sandra. Mig hittar du oftast med min kära kamera i högsta hugg. Utöver det bakar, inreder, njuter och drömmer jag mycket. Just nu bloggar jag mycket om miraklet som växer i min mage. Beräknat datum 10.04.2015.

Jag jobbar på klädbutik i Ekenäs och bor med min prins, katt och iller i ett hus på landet.  
Jag gör mitt bästa för att lyxa till vardagen varje dag och gillar också att bara sitta o fundera på vår trappa.

___________________

Follow on Bloglovin
Copyright Sandra Vaihela 2006-2014.
Olovlig kopiering förbjuden. Fråga om du vill låna en bild!
Är du intresserad av bi
lder eller samarbete kontakta mig på
kairisblogg@live.com

___________________

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar


Gillar du bilderna jag laddar upp? Gilla mig som fotograf här, eller kolla in på min Flickr-sida!