Att ta reda på könet eller ej

13.10.2014 kl. 11:00

Hur känner ni inför detta med att ta reda på vad det är för en liten som växer i magen? Jag har alltid tänkt att jag vill ta reda på könet. Det är ju inte 100% säkert om man inte går på 4D-ultra, men ändå. Sen i början av graviditeten kände jag att jag inte vill veta, utan jag vill att det ska vara en överraskning. Men nu vet jag inte längre. Är ju i vecka 15 nu så har några veckor tid att fundera på vad vi vill, jag o sambon.

Från ett ämne till ett annat har jag drömt mig bort på Pinterest angående babyrummet. Nedan finns lite bilder som inspirerar mig...

Alla bilder från Pinterest.

Kommentarer (5)
Vi tog reda på vilket kön det skulle bli. Vi sade med min man från första början att vi skulle få en prinsessa så vi hade färdigt flicknamn valt. Ultran visade flicka och det sade hon två gånger åt oss så vi var ganska säkra på att vi skulle få en flicka! :)
Men alla får ju göra som dom själv vill, och det finns ju neutrala kläder att köpa om man inte vill veta vilket kön det blir :)
Pjumas 13.10.14 kl. 12:27
Jo och tror nog vi klarar oss långt på grått o vitt... Men samtidigt, eftersom jag jobbar i klädbutik, vore det ganska roligt att veta... :)
13.10.14 12:28
Jag tyckte det var roligt att veta, så man kunde inställa sig psykiskt på det "jag ska bli en mamma åt en pojke". Detdär med kläder och inredning var inte så viktigt - alla barn tycker om färggrannt :)
Vissa vill spara det pga överraskningsmomentet, men kan nog lova att förlossningen är full med överraskningar både fysiskt och psykiskt iallafall ;)
jonna13.10.14 kl. 13:33
Inredningen kommer ändå att bli neutral, ogillar av nån anledning pastellrosa o blått o alla dylika. Men hmm hmm hmm.. Får se hur man tänker där på ultraljudet sen. Kanske kommer ett spontant NEJ! då barnmorskan frågar om man vill veta ;)
14.10.14 09:49
Vi tog inte reda på könet och jag kan verkligen säga att det var absolut rätt beslut för oss. Visst var vi ju nyfikna, men samtidigt ganska mysigt att gå och fundera vem det månne är som bor där i magen. Överraskningen var dessutom total sen då han föddes då alla hade trott att det var en flicka. Jag tycker man kan spara på det lite, man behöver inte veta allt i förväg. Men nu den här gången har vi inte bestämt oss ännu, och har ultra imorgon så får se hur vi gör när vi väl är där :)
Karin13.10.14 kl. 14:03
ALLA, och jag menar ALLA tror att det är en pojke. Får se vad det blir... Kanske det ändå är en liten prinsessa :) Som jag skrev i kommentaren ovan så kan det ju vara att jag spontanbestämmer mig på ultrat sen.
14.10.14 09:50
Jag tror 2015 blir pojkarnas år :) det har födas så mycket flickor under 2014 :D
Iii15.10.14 kl. 00:09
Jag tycker sen igen att det har fötts 90 % pojkar 2014 :D
15.10.14 09:12
Min magkänsla sa pojke rätt tidigt i första graviditeten, och nu den andra graviditeten var jag alldeles säker på att det var en flicka från allra första början... och jag hade rätt båda gångerna. Men ja, vi har alltså tagit reda på bara för att det känts så dumt att kalla fostren för "he" som är "den/det" på den dialekt vi pratar. Och att prata om "he" om sitt barn är inte särskilt snyggt kan jag tycka :/ Nja, egentligen var det väl mest pga att jag är hemskt nyfiken av mig som vi ville veta. Sen tycker jag att det ändå har varit spännande när det inte alls är säkert att det är rätt vad de ser på ultraljud. :)
Sandra17.10.14 kl. 23:24
Vi kallar lilltypen för Pyret så hen har ju ett namn iaf :D Får se hur det blir sen på ultraljudet.
19.10.14 18:45

Välkommen till min blogg! Jag heter Sandra. Mig hittar du oftast med min kära kamera i högsta hugg. Utöver det bakar, inreder, njuter och drömmer jag mycket. Just nu bloggar jag mycket om miraklet som växer i min mage. Beräknat datum 10.04.2015.

Jag jobbar på klädbutik i Ekenäs och bor med min prins, katt och iller i ett hus på landet.  
Jag gör mitt bästa för att lyxa till vardagen varje dag och gillar också att bara sitta o fundera på vår trappa.

___________________

Follow on Bloglovin
Copyright Sandra Vaihela 2006-2014.
Olovlig kopiering förbjuden. Fråga om du vill låna en bild!
Är du intresserad av bi
lder eller samarbete kontakta mig på
kairisblogg@live.com

___________________

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar


Gillar du bilderna jag laddar upp? Gilla mig som fotograf här, eller kolla in på min Flickr-sida!