Skriva av sig om hushållsarbetet

15.10.2014 kl. 11:59

Alltså ibland blir man lite irriterad... Som när jag tydligen är den enda i detta hushåll som överhuvudtaget reagerar på diskberget i köket. Eller kaoset i hjälpköket. Högen med smutstvätt som väntar. Maten som blev gammal i förrgår i kylskåpet. Dammet i hörnen.

 

Ibland testar jag för att kolla hur länge det tar före nån märker. (Lite som i boken Vackra Människor av Peppe Öhman!) Ingen märker. Utom jag. Nämnas bör att vi är två personer o två djur i detta hushåll, o det enda husdjuren gör är bidra till dammet i hörnen tack vare päls. 

Ibland behöver man skriva av sig trots att man vet att man inte är ensam om saken... Dock tycker jag ju ändå så grymt (nöff nöff) mycket om honom... Små brister till trots. 

Kommentarer (6)
know the feeling :) blev så stressad på det någon dag sedan eftersom det nu känns som jag gjort precis ALLT i hemmet sedan jag gick på mammaledigt, beräknat 20.10. så vi lagade en enkel lista på vem som gör vad vilken dag och behövs det inte t.ex tvättas kläder den dagen det är min tur så är men ledig :P än så länge har det fungerat riktigt bra. mest var det nog bara en liten point från min sida att jag vägrar göra precis allt, speciellt efter att bebisen kommer :)
c15.10.14 kl. 12:10
Oj lycka till med allt! Det närmar sig, spännande! :) Jag tycker ( och vet) att jag gör 90% här hemma, sambon gör bara nånting om jag konkret ber honom göra det. Den största orsaken är den att jag var arbetslös då vi flyttade ihop o därför gjorde allt hushållsarbete då medan han betalade räkningar... Nu är man lite missnöjd med det bara, speciellt som jag redan nu har ganska ont att stå o gå emellanåt! Måste väl göra en lista jag också :) Jo då kommer du att ha fullt upp med allt möjligt annat än hushållsarbete så det är nog bara rätt ;)
15.10.14 12:13
Skriva/prata av sig är just det man ska göra. För att märka att man inte är ensam och att ens problem kanske är strukturella. KRAM
Peppe15.10.14 kl. 13:10
Ja det är ganska sällan man är ensam om sina vardagliga problem egentligen. :) Kram Peppe!
15.10.14 13:14
Jag känner SÅ igen mig i det där! Fast nu är jag ju hemma medan sambon jobbar och då faller det sig naturligt att det är jag som gör allt hushållsarbete (eller ja, typ 95% då, ibland ber jag om hjälp då han haft kompisar över som råddar och inte plockar undan efter sig). Det är som ett heltidsjobb om man vill ha det rent och prydligt hemma hela tiden. Jag tror inte ens min sambo vet hur mycket jag egentligen plockar undan, ordnar, städar och håller på, för det är alltid fint när han kommer hem. Har förresten också provat på det där med att låta saker ligga huller om buller och låta berget av disk växa, enbart för att se hur länge det skulle räcka innan han skulle göra något åt saken, men jag har gett upp efter ett par dagar. Nu har vi inte egen gård, men om vi hade det så skulle det nog vara han som skötte den för sådant vet jag att han tycker om att syssla med.
Ellen Sofia15.10.14 kl. 14:05
Jag tror att jag får börja lämna lappar då jag far på jobb med 3-4 punkter, det verkar funka. Känns ju som att man inte behöver göra sånt åt vuxna människor men men men ;)
15.10.14 20:13
Helt samma situation här! Skötte hemmet till 99% när jag var arbetslös men nu jobbar också jag på heltid och sköter hemmet till 80-90 procent. Fast jag är helt slut. Han handlar ändå gärna mat och det blir mycket färdigmat för jag orkar inte kocka varje dag och han orkar kanske laga ordentlig mat en gång i månaden. Han märker disk och damm men orkar aldrig göra något åt det. Aldrig. Han har dammsugit 2 gånger här hemma på ett halvt år och diskat 1 gång under snart ett år. Ibland orkar jag inte ta fighten bara. Han får istället köpa mera mat och nödvändigheter hem. Och jo, annars är han en finfin gosse, men hushållsarbete vill han inte göra för 5 penni. Gah.
Trött sambo 15.10.14 kl. 21:31
Jag jobbar inte heltid men jobbar ändå o ofta kväll, så städar lite på förmiddagarna... Men ibland känns det ändå som att han kunde göra lite mer! Jag lagar mat till 90% och alltid från scratch. Ytterst sällan blir det färdigmat, speciellt nu som jag är gravid. Därför tycker jag också att han kan göra lite mer, men det får vi väl öva på :) Min sambo reagerar helt enkelt inte på råddet, han ser bara förbi det. Besvärligt ibland...
16.10.14 10:05
Låter ganska bekant dedär. Men efter att ja ble gravid så ha han faktist tagi mera iniativ till sej för att städa. Altså ja ha väl int rört dammsugaren senast nångång på sommaren :D

Men sen kommer vi ti de andra probleme då ja e lite av en kontrollfreak. Att alt ska just göras på mitt sett eller på inget sett så de e bara en sån sak som ja kan skrika åt varenda gång som görs fel. Fast man sku tro att ja me åren ha lite blivi van me att måsta dela åsikter.

Tex viker man ju handdukar i skåpet på ett visst sätt. Kärlen i diskmaskinen måst ju vara i rätt ordning. Å att se kläder ligga på golve får mej att rysa. Ändå e ja glad att han e 100% å hjälper mej med hemmet å vi gör alt ganska lika mycket fastän han gör de på "fel" sätt :)
Tuhkimo15.10.14 kl. 22:04
Ajo å dedär att testa att hur länge de tar fören de händer någå funkar ju no int als :D Vi had diskberg i 3 dagar å han sa varje da att han sku noo måsta fixa dedär. "ja fixar de noo"

Tills idag fikk ja nog å gjord allt själv :D
Tuhkimo15.10.14 kl. 22:08
Min kära sambo GÖR NOG om man ber honom... Jag önskar bara att jag inte alltid sku BEHÖVA be ;)
16.10.14 09:38

Välkommen till min blogg! Jag heter Sandra. Mig hittar du oftast med min kära kamera i högsta hugg. Utöver det bakar, inreder, njuter och drömmer jag mycket. Just nu bloggar jag mycket om miraklet som växer i min mage. Beräknat datum 10.04.2015.

Jag jobbar på klädbutik i Ekenäs och bor med min prins, katt och iller i ett hus på landet.  
Jag gör mitt bästa för att lyxa till vardagen varje dag och gillar också att bara sitta o fundera på vår trappa.

___________________

Follow on Bloglovin
Copyright Sandra Vaihela 2006-2014.
Olovlig kopiering förbjuden. Fråga om du vill låna en bild!
Är du intresserad av bi
lder eller samarbete kontakta mig på
kairisblogg@live.com

___________________

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar


Gillar du bilderna jag laddar upp? Gilla mig som fotograf här, eller kolla in på min Flickr-sida!