Ledig måndag o drömmar om framtiden

20.10.2014 kl. 09:33

Det känns ganska roligt att jag o Pyret om några dagar går in i femte månaden. Redan femte månaden! Helt fantastiskt. Och så spännande! Igår köpte jag mitt andra mammaplagg för nu börjar magen synas. Hittade en gråvit-randig blus för 7 euro på rea i H&M, supersnygg!

Jag har väldigt svårt att föreställa mig vårt liv om ett halvår. Då kommer det att finnas en liten flicka eller pojke här som förgyller vardagen på bästa möjliga sätt. Samtidigt känns det som den mest naturliga framtiden för mig. Jag har alltid älskat barn (nästan, får ofta höra en historia om en liten Sandra som ska "se på den söta lilla babyn". Jag lär ska ha tittat ner i vagnen och sagt YÄK med hög röst. Charmerande.) och jag känner absolut ingen oro över att ha ett litet spädbarn här hemma. 

_________________________________

 

Det börjar också pirra i fingrarna att fixa babyrummet i skick. Just nu ser det rummet som sagt fortfarande ut som när min kära sambo bodde i det som liten, för närmare 28 år sen alltså. Ja, eller huset är byggt ca 30 år sen så... Ni kan tänka er. Brun korkliknande plastmatta och tapeter med enorma nyansskillnader här o där pga möbler. Kanske jag kunde börja tömma rummet idag, är nämligen ledig! Bästa möjliga dagen att ha ledigt är nog en måndag. Så sjukt skönt. Speciellt då det är superfult och tråkigt väder ute. Ja. Det blir nog bra. Vilka är era bästa barnrumstips?

Kommentarer (7)
Men nu får du nog börja sätta in bilder på magen varje vecka! :)
Mimmi20.10.14 kl. 12:31
Får nog börja göra det.. snart ;)
20.10.14 15:37
Så roligt hur olika magen börjar synas på kvinnor. Int ännu heller tror folk att vi ska ha en bäbis redan i januari när de int hittar nån massiv boll på mej. Nu först börjar den bula till sej ordentligt. :)

Ajo, å vi bestämde att int fixa nåt "barnrum". Altså e här helt vanliga möbler å väggar i svart vit tema. Sen dekorerar vi rummet istället med gardiner, tarror täcken å leksaker som ger färg i rummet. Men ja antar de e rikit bara tänkt så långt att vi int förevit bor här så vi vill int sätta nå skillt "barnrum" när vi säljer lägenheten.
Tuhkimo20.10.14 kl. 20:23
Nå ja e ju "redan" i v16 o nu först börjar de alls synas NÅGO. Min ena bekanta fick en megamage ren i v14... Så olika de kan vara! Vårt "barnrum" blir nog helt i enlighet av resten av huset också, blekgrått trägolv o ljusa väggar. Sen får man se hur man inreder :)
20.10.14 20:34
Åh, det känns så avlägset att tänka sex månader framåt.. Men tiden går sjukt fort, och snart har vi båda två varsin skrutt hemma. Åh vad jag längtar!
Saragunmarie21.10.14 kl. 08:36
Nu kom inte hela kommentaren med verkar det som..

Åh, det känns så avlägset att tänka sex månader framåt.. Men tiden går sjukt fort, och snart har vi båda två varsin skrutt hemma. Åh vad jag längtar!
Saragunmarie21.10.14 kl. 08:37
Sorry för att jag spammar, men varför syns bara en liten del av min kommentar? Jag som hade skrivit så långt & detaljerat, haha..
Saragunmarie21.10.14 kl. 08:39
Har du skrivit ett hjärta i kommentaren så försvinner allt efter det! Try again ;)
21.10.14 09:00
Okej, nu provar jag igen :D

Åh, det känns så avlägset att tänka sex månader framåt.. Men tiden går sjukt fort, och snart har vi båda två varsin skrutt hemma. Åh vad jag längtar!!

Hos oss finns det ingen möjlighet för barnrum eftersom vi bor så smått, men jag har nog en massa planer på hur jag ska fixa till vårt sovrum så att det blir mysigare och mer anpassat för en liten bebis. Vi kommer att ha spjälsängen ihop med vår säng (det får bli en sån där spjälsäng som man kan ta bort en långsida på), en mobil i taket och nån hylla med mjukisdjur, böcker och annat fint på. Små grejer som gör stor skillnad :)
Saragunmarie21.10.14 kl. 09:19
Ja tänk dig det! Kanske vi föder på samma dag t o m ;) Men det låter ju mysigt! Man får ju göra hur det passar en själv och det bästa av situationen. Sällan klagar bebisen på för litet hem :) Kram!
21.10.14 19:52
http://lastenhuone.fi Finns också som "riktig" butik i Esbo. Har alldeles ljuvliga grejer
Jenny21.10.14 kl. 21:37
Tack för tipset!
22.10.14 08:57

Välkommen till min blogg! Jag heter Sandra. Mig hittar du oftast med min kära kamera i högsta hugg. Utöver det bakar, inreder, njuter och drömmer jag mycket. Just nu bloggar jag mycket om miraklet som växer i min mage. Beräknat datum 10.04.2015.

Jag jobbar på klädbutik i Ekenäs och bor med min prins, katt och iller i ett hus på landet.  
Jag gör mitt bästa för att lyxa till vardagen varje dag och gillar också att bara sitta o fundera på vår trappa.

___________________

Follow on Bloglovin
Copyright Sandra Vaihela 2006-2014.
Olovlig kopiering förbjuden. Fråga om du vill låna en bild!
Är du intresserad av bi
lder eller samarbete kontakta mig på
kairisblogg@live.com

___________________

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar


Gillar du bilderna jag laddar upp? Gilla mig som fotograf här, eller kolla in på min Flickr-sida!