Om den där tröttheten

30.10.2014 kl. 11:39

Många tankar snurrar i mitt huvud just nu med tanke på diskussionerna om mammatrötthet och föräldraskap. Hannah har t.ex. skrivit om det. Likaså Danni. Här finns en väldigt läsvärd text ( på finska dock). 

Jag har alltid sett mig själv som en människa som kommer klara av moderskap, som kommer att våga be om hjälp samt klara mig fint på tumis med bebén. Men vem vet hur min baby är? Kanske gråter hen från morgon till kväll. Kanske har hen kolik och magknip från helvetet? Kanske sover lillpyret aldrig mer än en kvart åt gången, men istället tretton gånger om dagen?

Vem vet hur trött jag kommer att bli. Vem vet vad min mammahjärna kommer att säga, för att inte tala om mammahjärtat. Kanske jag kommer att spela upp en fasad medan jag innerst inne skriker på hjälp. Jag hoppas inte det. Jag hoppas att jag kommer att kunna be om hjälp på samma sätt som jag nu ber om hjälp i andra situationer som inte är lika viktiga. 

Jag är inte orolig över att bli förälder, inte ens det minsta lilla nervös. Så säker är jag på mig själv just nu. Men vem vet hur det kommer att gå? Jag har en vän som är väldigt trött just nu. Jag försöker hjälpa när jag hinner och kan mellan arbetsturer och vardagsliv. Hon vill ofta inte ha hjälp, men jag känner på mig att hon behöver den. Våga fråga. Jag hjälper så gärna. Jag tränger mig gärna på om det är vad som behövs för lite "vanlig jävla lugn o ro" som Hannah brukar uttrycka sig. Vem vet, kanske jag behöver hjälpen tillbaka en dag?

Ta hand om varandra och er själva. Våga be om hjälp. Ni är inte sämre mödrar för det. Som många redan har skrivit och sagt så är det en ganska ny uppfinning, detta med att mammor ska ta hand om sitt/sina barn ensam. I många länder är man en stor grupp med mammor, vänner, syskon, mor- och farmödrar som delar på ansvaret och jobbet. Våga skapa en grupp för dig och ditt barn! 

Välkommen till min blogg! Jag heter Sandra. Mig hittar du oftast med min kära kamera i högsta hugg. Utöver det bakar, inreder, njuter och drömmer jag mycket. Just nu bloggar jag mycket om miraklet som växer i min mage. Beräknat datum 10.04.2015.

Jag jobbar på klädbutik i Ekenäs och bor med min prins, katt och iller i ett hus på landet.  
Jag gör mitt bästa för att lyxa till vardagen varje dag och gillar också att bara sitta o fundera på vår trappa.

___________________

Follow on Bloglovin
Copyright Sandra Vaihela 2006-2014.
Olovlig kopiering förbjuden. Fråga om du vill låna en bild!
Är du intresserad av bi
lder eller samarbete kontakta mig på
kairisblogg@live.com

___________________

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar


Gillar du bilderna jag laddar upp? Gilla mig som fotograf här, eller kolla in på min Flickr-sida!