Inför babyns ankomst

03.11.2014 kl. 09:34

Jag älskar att laga listor o kunna kruxa av dem. Så naturligtvis måste jag laga en lista inför bebéns ankomst. Förutom detta så behövs ju naturligvis en hel del kläder och allt möjligt åt mamma-to-be, men det behöver jag inte kruxa av. Mycket på denna lista finns i tankarna redan, men ännu har det inte funnit sin väg hem till oss. Tror vi väntar tills nästa ultra förrän vi köper något större. Då har redan hälften gått (17+3 idag) så då kommer det nog att kännas säkrare. 

Den här mobilen kommer jag antagligen att köpa åt skrutten. Så väldigt söt o utan extra krimskrams, vilket jag ogillar. Dessutom är den färgglad o elefanter är ju så fina djur! 


Sitter tänker jag försöka fynda på loppis eller tori.fi ( i färgen nedan, så hör av dig om du har en!) , och babynestet syr jag själv. Kommer att kännas roligt att ha gjort det själv. (Är ju dessutom utbildad textilartesan trots att jag inte använder den titeln till mycket)

Spjälsängen kommer eventuellt att vara arvegods. Vi måste bara komma fram till om den går att ändra höjd på eller ej. Vagga finns också att få. 

Matstolen behövs ju inte förrän i mot hösten nästa år så tror den får vänta lite. Tripp Trapp har varit i planerna redan före skrutten meddelade om sin ankomst så det behöver jag inte ens fundera på. Däremot funderar jag på ett Newborn set till den, vore mysigt att kunna ha bebbe med vid matbordet redan från början. Manduca lär ska vara den mest ergonomiska bärselen, också den ska jag försöka fynda som begagnad. Skötbordet kommer vi att få, barnvagnen, barnstolen med telakka köper vi i ett set från Jollyroom som snälla "faffa-to-be" vill ge åt oss. 

 

Det största projektet inför bebbes ankomst är att byta bil. Barnvagnen har vi nämligen redan försökt få in i min kära Yaris, men det gick inte. Helt för liten baklucka. Såååååå synd för jag älskar verkligen min lilla gråa loppa! 

Kommentarer (5)
Högst antagligen kommer lilla hen o sova då ni ska äta på så sätt behöv man inte "haska" pengar på new born sätt. Om du inte råkar funda den jätte billigt, så då e de nästan sak samma om den kommer till användning eller int :) de e va ja tycker.
O fin vagn! :) ta en farmare till bil, lr åtminstone farmare för me sedan blir det till inget.... har testat o man ork int varje gång ta hjulena loss o sätta allting ihop :D
Bibe03.11.14 kl. 21:27
Så har jag lite funderat också... Men ifall man sku råka hitta det billigt på loppis kan det ju vara kul att ha! :) Har tänkt ha farmarmodell nog, ingen vits att byta ti nån liiite större, måst ju bara byta pånytt sen senare ti ännu större isåfall :D
03.11.14 22:04
Jag skulle också vilja sy ett babynest nu, men jag är verkligen eländig på att sy så jag vet inte om mina nerver håller till det :D Kanske jag gör det sen då jag blir mammaledig. Det är ändå alltid roligt då man gjort något själv, fast det inte blir perfekt :)
Karin04.11.14 kl. 12:02
Det lär inte ska vara så svårt alls! Hos perfektionisten.wordpress.com hittar du lätta instruktioner ;)
04.11.14 18:32
Hah! Vi måst va i bra väg då för från din lista fattas vl bara babysittern som vi tänkt ännu skaffa före bääbisen kommer. Matstolen köper vi sen när den blir aktuell.

Vår vagn kom på posten förra veckan å direkt sku de ju testas. I karns bil for den helt hipp å hej. Men i min bil går den just å just me hjul på. Men våra hjul går bort lätt me ett klick så sku bara behöva ta bort ett bakhjul ifall ja vill ha den riktit rak. Så ny bil blir de senare. Sen e de helt super att framringarna e mindre så de för int så myky utrymme när de e hjul som tvinnar åt all håll å kanter som kan även låsas.

Ja nå alarme sku säkärt va helt hyvä ti ha men ja tror vi köper dedär mobil å annat stuff sen ifall de behövs. :D
Täckeå handduk kommer ju btw sen me äitiyspakkaus ifall ni bestämmer att ta den. Fast själv köpte ja en lite mindre å söötare handduk därtill :D
Tuhkimo04.11.14 kl. 20:55
Nå ni har väl beräknat om två månader också så det är väl helt okej att vara nästan klar med listan ;) Oj hjälp, testa ni inte att den rymdes den före? :D Babylarmet får vi av fammo men mobil o sånt vill jag no ha färdit i barnrummet o vänta på vårt lilla gryn :) Jag såg jo att det kommer i mammalådan, fast åtminstone handdukar har man ju gärna fler än en ;)
05.11.14 09:43
Har inget annat än sängen än = min gamla som bara ska målas (70-talsgult vill jag inte ha, haha :D). Vagnar har vi kollat lite på på nätet, skulle bra kunna tänka oss att köpa en begagnad om man hittar en som är i bra skick, till vettigt pris och man så där annars gillar. Och så ska den naturligtvis gå in i bilen också, helst tillsammans med hunden! :O Fast vi inte har särskilt liten bil egentligen (en Corolla Verso) så får vagnen inte vara alltför lång, för bagaget är större på höjden än djupet konstaterade K när han mätte och kollade måtten på vagnar... Och att byta bil just nu ingår inte riktigt i planerna. Sen så tycker jag det är jättesvårt att veta vad man ska välja för modell på vagnen, när man inte har någon erfarenhet av vagnar från förr! Gäller väl att prata med såna som redan har barn och höra vad de har haft för sorts vagnar och deras erfarenheter av dem.
Lilith05.11.14 kl. 11:00
Att byta bil är definitivt inte i mina planer heller men eftersom den enda familjebilen vi har är min lilla Yaris är jag så illa tvungen :D Det som är extra bra med att jobba i Lindex just nu är att jag har möjlighet att fråga många mammor om deras barnvagnar. Denna valde vi för möjligheten att klicka fast bilstolen i själva vagnen, t.ex. om man bara ska åka o handla så blir det mycket lättare så. :)
05.11.14 11:09
Nehepp! Vi bara så på måtten att den ska rymmas i bilen. Å den ryms ju :D

Sådär ifall Lilith oxå läser dehär så kan ja nog rekommendera preeco.fi. Därifrån beställde vi altså vår vagn. Vågade beställa därifrån eftersom ja läst många bloggar som köpt å hunnit testa vagnarna. Å har några kompisar oxå som ha köpt därifrån. Priset är så mycket billigare än dehär SKITDYRA vagnarna man får i Finland. Säkärt e dom jo helt superbra, de tror ja. Men me våra pengar så behöver int en vagn kosta 600€ Vår vagn år en 3in 1 set där du får allt fastsätti på samma "runko" å kan svängas åt båda hållen vilket ja tycker e bra. Där sku ha vari en 300€ set oxå me precis samma innehåll. Men vi ville ha mindre och tvinnande framhjul. Sen kom där ännu solskyddsparasoll å nåt annat extra därtill. Härtills a ja vari mycket nöjd me den. Fast vi int ännu på allvar har testat den. OCH över 40 färgalternativ :)

Oj men ursäkta, de ble ju nästan för myky reklam nu men....
Tuhkimo05.11.14 kl. 14:20

Välkommen till min blogg! Jag heter Sandra. Mig hittar du oftast med min kära kamera i högsta hugg. Utöver det bakar, inreder, njuter och drömmer jag mycket. Just nu bloggar jag mycket om miraklet som växer i min mage. Beräknat datum 10.04.2015.

Jag jobbar på klädbutik i Ekenäs och bor med min prins, katt och iller i ett hus på landet.  
Jag gör mitt bästa för att lyxa till vardagen varje dag och gillar också att bara sitta o fundera på vår trappa.

___________________

Follow on Bloglovin
Copyright Sandra Vaihela 2006-2014.
Olovlig kopiering förbjuden. Fråga om du vill låna en bild!
Är du intresserad av bi
lder eller samarbete kontakta mig på
kairisblogg@live.com

___________________

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar


Gillar du bilderna jag laddar upp? Gilla mig som fotograf här, eller kolla in på min Flickr-sida!