Om v19 och "växtvärk"

07.11.2014 kl. 08:34

Idag går jag o skrutten in i vecka 19. Detta betyder att 4,5 gravidmånader har gått. Spännande!

Denna vecka har jag mer än tidigare känt av det jag kallar växtvärk i magen. Ja, bebin växer ju o stretchar ut åt alla håll o kanter. Speciellt efter nån timme på jobbet märker jag hur det börjar kännas. Inget farligt, inget jag inte kan leva med, men emellanåt blir det väldigt obekvämt! Igår t.ex. skulle jag helst inte böja mig framåt under ett par timmars tid. 

Jag har också märkt att det blir besvärligare att sitta ner o luta framåt. Man märker att vår lilla kommer ivägen redan nu o jag ogillar tanken o känslan av att det blir för tajt för magen. 

Att somna med en dyna mellan benen är obligatoriskt. Det är bekvämare både för mig o för min ischias. Också när jag ligger i soffan måste jag ha en dyna. Ja, jag måste. Här om kvällen packade jag upp ett berg av soffdynor som jag la båda benen på, jag själv på rygg. Urbekvämt, fast sambon ser på mig när jag "bygger koja" som om jag vore lite tokig. 

Angående mat så har jag nu äntligen lärt mig att inte gå nära nånting som luktar gammalt, speciellt mjölk. Jag öppnade min termosmugg igår som hade varit i väskan en dag o bara för att jag trodde att det skulle lukta gammal mjölk fick jag rejäla kväljningar. Usch och fy!

Har fortfarande inga galna cravings, men piimälimppu var ett tag något jag åt x antal gånger om dagen, med Oltermanni-ost på. Muuuums! Jag äter fortfarande mycket mera frukt än normalt men skulle inte kalla det en craving heller. 

Vecka 19 påbörjar vi med en lång arbetsdag, 11-19 o efter det har jag tänkt mysa framför tvn hela kvällen! Sista avsnittet av Vain Elämää, grönsaker o dipp. Lite Jaffa för att lyxa till det, haha. Låter som en bra plan, eller hur?

Kommentarer (2)
Tidigare va ja glad att ja int måst stå på fötter hela dagarna på jobbet. Mest sitter vi ju å jobbar. Men nu då bollen har växt så myky att Pikku Nuppu som int e så pikku mera börjar sparka i både lungor å tissar så börjar de va obehaglit att sittä längre tider. Å ja som e sååå dålig på att sittä rak i ryggen. Så nu BARA måste man då int ryggen böjer sej ner mera då magen kommer imot. Så de e skönt att bara stå ibland. :D

Var annars går gränsen på craving å icke cravings? Fast ja annars oxå äter frukt så i början av graviditeten åt ja säkärt dubbelt mer frukt. Speciellt persikor å äppel å mandariner... om nom nom nom... Nu ha dock allt gott förbi å äter "normalt" igen som om man int äns sku vara förbi. Fast nu känns de att de bara helt enkelt int ryms lika myky mat som tidigare.

Btw.... Har du inga normalt 8 timmars dagar när du skrev att du har en LÅÅNG arbetsdag. Förståss e de lite anat att stå på fötter i 8 timmar då förstår ja att de kan kännas längre än normalt.
Tuhkimo08.11.14 kl. 10:49
Jag jobbar allt mellan 4h till 10h per arbetsdag då jag jobbar deltid :) Ibland blir det 20h per vecka, ibland 40h. Står LÅNG, inte låååång ;) Vi går, står o stressar hela arbetsdagarna förutom de där små korta pauserna vi har. T.ex en 4h arbetsdag har man 12 minuter paus vilket räcker bra normalt men INTE just nu märker jag. Jag kallar det craving för jag äter flera gånger mer frukt nu än normalt, hehe... :D
09.11.14 09:58
Som om man int äns sku vara gravid sku dit ju ståå... ÄHH va de ble myky skrivfel igen.... :D
Tuhkimo08.11.14 kl. 10:51

Välkommen till min blogg! Jag heter Sandra. Mig hittar du oftast med min kära kamera i högsta hugg. Utöver det bakar, inreder, njuter och drömmer jag mycket. Just nu bloggar jag mycket om miraklet som växer i min mage. Beräknat datum 10.04.2015.

Jag jobbar på klädbutik i Ekenäs och bor med min prins, katt och iller i ett hus på landet.  
Jag gör mitt bästa för att lyxa till vardagen varje dag och gillar också att bara sitta o fundera på vår trappa.

___________________

Follow on Bloglovin
Copyright Sandra Vaihela 2006-2014.
Olovlig kopiering förbjuden. Fråga om du vill låna en bild!
Är du intresserad av bi
lder eller samarbete kontakta mig på
kairisblogg@live.com

___________________

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar


Gillar du bilderna jag laddar upp? Gilla mig som fotograf här, eller kolla in på min Flickr-sida!